24 Ağustos 2007 Cuma

Bıçak Sırtı Dizisi - Dizinin Hikayesi

Aile Osmanlı soyundan geliyor. Hanedan üyeleri sürgün edildikten sonra Fransa'da doğan baba Selim Reşat, 1974 yılında çıkan afla birlikte Türkiye'ye geri döner ve İstanbul'a yerleşir. Kendisi gibi kökenine bağlı yetişen oğlu Orhan (Fikret Kuşkan), hanedanın başka bir kolundan olan Nisan (Melisa Sözen) ile evlidir. Küçük oğlu Mehmet(Mehmet Günsür) asalet kavramına önem vermeyen dik başlı bir gençtir.

Selim Reşat'ın aile mirasını devretmek için bir torun şartı vardır. Soylarının devamı için bir şehzade mutlaka gereklidir ama Orhan kısırdır. Orhan kısır olduğunu herkesten saklar karısından bile. Sürekli olarak bu konuda karısını suçlar. Bir gün karşısında beklediği fırsat çıkar. Doktor arkadaşının yardımıyla, ölmek üzere olan bir hamile kadının bebeğini alır.

Kadın cinayete kurban gitmiştir. Kocası Ali (Nejat İşler) cinayetle suçlanarak ömür boyu hapse mahkum edilmiştir. Bebeği Orhan almıştır ve çocuk üzerinde hak iddia edecek kimse de bulunmamaktadır. 10 yıldır Ali boşu boşuna hapis yatmaktadır. Dizinin hikayesi sırf bu olayı çözmek için avukatlık mesleğini seçen Güneş (Vildan Atasever)'in abisi Ali'yi hapisten çıkarmasıyla başlar. Ali bebeğinin ölmediğini, Osmanlı hanedanı olan bir ailenin çocuğu olarak yaşadığını öğrenir. Ali bir yandan karısının gerçek katilini ararken, diğer yandan da oğluna yaklaşmaya çalışır. Orhan ise bir anda karşısına çıkıp aile hayatını tehdit eden bu adamdan kurtulmaya çalışacaktır. Bu arada Orhan'la Nisan'ın evlilikleri de pek iyi gitmemektedir. Nisan, gerçek kimliğini bilmediği Ali'ye gitgide bağlanmaya başlar.

Hiç yorum yok: